PERHATIAN! Berita baik untuk kesihatan kulit anda

Rawat Masalah Kulit Di Tubuh Anda Dengan Minyak Kelapa Dara Bio Asli Yang Terbukti Berkesan Menyelesaikan Pelbagai Penyakit Kulit Seperti Ekzema, Psoriasis, Ruam, Gatal-gatal dan Banyak Lagi…

PERINGATAN!

Produk Kesihatan Yang Dikongsikan Disini Menggunakan Bahan 100% Herba Semulajadi, Bebas Dari Bahan Kimia Yang Merbahaya dan Sudah Semestinya HALAL.

Adakah Anda Sedang Mengalami Satu Atau Lebih Dari Masalah Berikut?

 • penyakit ekzema
 • penyakit psoriasis
 • gatal-gatal, kurap
 • kudis, kudis buta
 • ruam
 • kulit menggelupas
 • jangkitan kulat pada kulit
 • tumit kaki merekah
 • dan pelbagai masalah kulit

Jika YA jawapan anda, anda sememangnya berada di laman web yang betul. Teruskan membaca…

Dari laptop Redza Ahmad (admin kesihatan.info)
Kepada: Sahabat-sahabat yang diingati

Perkara: Keistimewaan Minyak Kelapa Dara Dalam Menyembuhkan Masalah Kulit

Salam hormat buat anda. Biar apa pun yang berlaku kepada anda ketika ini, saya harap anda dapat bersabar dengan ujian penyakit ini. Jika masalah penyakit kulit ini terjadi kepada insan kesayangan anda, janganlah berputus asa untuk menggalakkannya berusaha untuk merawat sehingga masalah penyakit kulit tersebut sembuh.

Saya Redza dan hari ini saya ingin kongsikan bersama anda penawar kepada masalah penyakit kulit anda dengan amalan 100% herba semulajadi tanpa melibatkan bahan-bahan kimia yang merbahaya.

Sebelum kita pergi lebih jauh, mari kita kenali secara dekat apakah minyak kelapa dara?

minyak-kelapa-dara

Definisi Minyak Kelapa Dara

Minyak kelapa dara bermaksud, minyak yang dikeluarkan dari buah kelapa cukup matang melalui proses khas dengan tidak merosakkan struktur asal atau khasiat semulajadi minyak kelapa yang terdapat  di dalam buah kelapa tersebut.

Minyak Kelapa Dara Asli (Pure) – VCOP

Diproses secara semulajadi tanpa haba dan kimia lain. Terdapat sekurang-kurangnya 9 jenis asid lemak (Medium Chain Fatty Acids) iaitu asid caproic, caprylic, capric, lauric, myristic, stearic, oleic dan linoleic. Kajian sains menunjukkan ianya amat berguna untuk kesihatan manusia sama ada bayi, kanak-kanak, dewasa warga tua lelaki atau wanita. Sesuai diminum, disapu pada kulit seluruh badan, boleh dijadikan minyak rambut atau boleh digunakan semasa bersama hubungan suami isteri dengan melumurkannya ke seluruh badan.

Kebaikan dan Khasiat Minyak Kelapa Dara Untuk Kulit:

 • Minyak kelapa dara amat baik untuk digunakan sebagai minyak urut dan pelembab kulit. Ia bertindak sebagai pelembab yang berkesan pada semua jenis kulit termasuk kulit kering.
 • Minyak kelapa dara membantu mengelakkan kulit menjadi kering dan mengelupas.
 • Jika di sapu minyak kelapa dara akan membantu membentuk hambatan kimia pada kulit. Untuk mengurangkan infeksi dan mencegah garis garis halus.
 • Merawat pelbagai masalah kulit seperti psoriasis, ekzema, dermatitis dan lain-lain jangkitan kulit.
 • Melembut dan mengurangkan kekeringan serat kekenduran pada kulit.
 • Bertindak sebagai perisai tambahan terhadap bahaya sinaran ultra violet (UV)(keremajaan kulit lebih lama) dan penghalang infeksi kuman (mengelakkan jangkitan penyakit kulit) disamping mempercepat pembentukan sel baru(keanjalan dan kelembutan kulit lebih ketara.
 • Menghilangkan kesan rekahan pada perut selepas bersalin dengan berkesan
 • Memulihara retak pada tumit kaki. Minyak kelapa dara mengandungi khasiat penjanaan semula dan pelembab yang berperanan menyembuhkan kulit, mengembalikan keremajaan pada kulit dengan menanggalkan sel-sel luaran kulit yang mati, . Minyak kelapa  dara akan meresap jauh hingga ke lapisan bawah kulit dan akan menguatkan lapisan tisu berkenaan. Akhirnya kulit anda akan menjadi lembut serta sihat ‘bercahaya’, amat berkesan terutama pada tumit yang merekah, kematu dan keras.

Begitulah secara ringkasnya mengenai Minyak Kelapa Dara. Sekarang  tibalah masanya untuk saya memperkenalkan kepada anda Minyak Kelapa Dara Asli dari jenama Bio Asli

minyak kelapa dara

Bio Asli merupakan syarikat yang mengeluarkan produk kesihatan berasaskan Minyak Kelapa Dara

bio asli

Pengarah Urusan Bio Asli, Tuan Haji Ishak Basiran dalam akhbar

Pencapaian dan Kejayaan Bio Asli

Terpilih dalam ‘Project on Development of Human Resource for Small & Medium Industries Development Corporation’ kelolaan Japan International Cooperation Agency (JICA) dan Small & Medium Industries Development Corporation (SMIDEC) dalam tahun 2008.

Terpilih sebagai wakil Malaysia untuk memberi pandangan dan berkongsi pengalaman dalam Seminar Antarabangsa APEC, ‘ One Village One Brand ’, yang berlangsung pada 23 June hingga 25 June 2010, di Seoul, Korea.

10 Testimoni Pengguna Produk Minyak Kelapa Dara Bio Asli Untuk Masalah Penyakit Kulit

(Sumber : Laman web rasmi bio asli)

1. Jangkitan kulat pada kulit

2. Masalah kulit gatal-gatal dan ruam

 

3. Masalah gatal-gatal dan kulit menggelupas

4. Ekzema

Kita merancang Allah yang menentukan. Ibubapa manakah yang sanggup melihat anak yang di lahirkan dan di besarkan mengalami penyakit yang memeritkan. Usaha dan tenaga dikerah mencari penawar. Beratus pakar dan habis wang simpanan tapi tiada penawar untuk penyakit eczema bagi anak-anaknya. Dan kebetulan,seorang pakar memintanya mencari minyak kelapa dara sebagai alternatif terakhir.

Dari tahun 2004 beliau mencari tapi pada tahun 2006 barulah beliau berjumpa dengan Bioasli setelah di perkenalkan oleh adik iparnya. Kini,En.Azhar boleh tersenyum gembira kerana anak-anaknya telah sembuh setelah menggunakan minyak kelapa dara dan tahap kesihatan keluarganya turut bertambah baik.

5. Psoriasis

Minyak kelapa dara di akui oleh pakar-pakar perubatan dari seluruh dunia sebagai anti bakteria,protozoa,kulat dan sebagainya yang sering menjadi punca penyakit kulit seperti psiorisis dan eczema. Banyak bukti telah di jumpai dan Bioasli juga telah menerima banyak feedback dari pelanggan yang menghidapi penyakit kulit seperti cik di sebelah ini dan setelah menggunakan produk minyak kelapa dara menjadi semakin sembuh dan baik.

Penghidap psiorisis ini telah sembuh setelah menggunakan minyak kelapa dara dalam hanya beberapa bulan dengan kerap dan konsisten. Dan hasilnya kini beliau tidak lagi risau dengan kulitnya.

6. Sakit Kulit -Serangan kulat yang kronik


7. Jeragat & kesan campak

jeragat

Makcik Sawiah pada mulanya ingin membeli produk kecantikan wajah (untuk menghilangkan jeragat) di salah satu butik kecantikan  terkenal. Sementara menunggu giliran beliau bersembang dengan sorang wanita, wanita itu bersembang mengenai parut kesan demam campaknya pulih dengan menggunkan minyak kelapa dara keluaran bio-asli, wanita itu mebuktikan kata-kata beliau dengan menunjukkan kesan parut yang semakin pudar, mendengar hal iaitu mak cik sawiah mencari kesempatan untuk ke syarikat desaku bagi mendapatkan produk tersebut, setelah menggunakan produk tersebut ternyata kata-kata wanita itu benar belaka, masalah jeragat semakin berkurang dan semakin hilang dengan penggunaan minyak kelapa dara Bio-Asli.

8. Penyakit Psiorasis ( genetik ) – Kulit menjadi bertompok seperti kurap  & gatal

psoriosis
Pengguna merupakan salah seorang pendidik di daerah sabak bernam, beliau telah sekian lama (dari kecil)  mengidap sejenis sakit kulit dari genetik yang bermasalah ( lebih 20 tahaun).  Beliau telah menemui ramai doktor pakar kulit untuk mungubati penyakit beliau.

Sewaktu menerima rawatan di Hospital Besar KL bahagian sakit kulit, pakar mengesahkan beliau mengalami sakit genetik, penyakit berpunca genetik memang diketahui umum agak sukar untuk di sembuhkan. Selepas itu beliau membuat rawatan susulan di hospital kerajaan GH KL, beliau telah dihantar untuk rawatan alternative, di sana beliau telah bertemu dengan Dr.Kadir B. Hussin, Dr.kadir menjelaskan symptom yang berlaku pada penghidap penyakit psicrosis ialah kulit berkerak, menebal, kering dan mengelupas,

 Ketika mendapat rawatan dari Dr.kadir beliau telah memberikan 1 botol minyak dan menyarankan agar ianya diminum 2 kali sehari dan disapu pada bahagian yang bermasalah. Pada peringkat awal penggunaan kulit yang berkerak bertukar  menjadi merah, lama-kelamaan ianya menjadi semakin kecil dan akhirnya dengan penggunaan yang rutin, kurap beliau semakin pulih. Setelah perubahan yang menakjubkan ini beliau bertanyakan apakah minyak ajaib yang telah di berikan tersebut, rupa-rupanya minyak tersebut hanyalah minyak kelapa dara .

9. Kudis yang teruk

Anak saya berumur 8 tahun. Kegemarannya memancing ikan dan mencari ‘spider’ untuk peliharaan. Keadaan ini mendedahkannya kepada risiko gatal dan sakit kulit. Januari 2006 ia mengalami kudis yang agak teruk pada betis dan peha. Seperti yang dimaklumi oleh semua orang ubat yang biasa terdapat di pasaran hanyalah ubat sapu dan krim…… tak tau berapa puluh jenis yang telah saya gunakan untuk anak saya. Akhirnya  seorang kawan  mencadangkan saya untuk mencuba minyak kelapa dara (Pure) sebagai ubat sapu. Kini (19hb Jan 2006) kudis anak saya telah sembuh, dan saya tidak perlu berbelanja lebih untuk ubat-ubatan lain, dan penggunaannya (minyak kelapa dara) pun sangat menjimatkan.

10. Bintik-bintik merah dan gatal gigitan nyamuk

Sepintas, tempat tinggal saya adalah sebuah kampung yang kebanyakan tanah persekitarannya adalah terdiri dari kebun kelapa atau kelapa sawit. Keadaan redup dalam kebun tersebut menjadi habitat kegemaran nyamuk. Gigitan nyamuk adalah satu perkara yang mustahil untuk dielakkan, samada siang atau malam. Kadang-kadang gigitan nyamuk tersebut meninggalkan kesan bintik-bintik merah dan menjadikan kulit sentiasa gatal. Keadaan tergaru-garu membuat saya kadang-kadang merasa malu. Mujur terlintas difikiran saya untuk mencuba Minyak Kelapa Dara Bio-Asli (Pure) yang ada dalam simpanan ayah, sebagai ubat sapu. Kini saya lega, kegatalan serta kesan gigitan nyamuk tidak lagi menjadi masalah saya. Lebih menarik lagi kulit saya kelihatan halus dan segar semula.

Jadi, Apakah Produk Yang Sesuai Untuk Semua Masalah Penyakit Kulit Ini?

minyak kelapa dara

Minyak Kelapa Dara Asli (Pure) Bio Asli

KOD : VCOP

Saiz = 150ml

Bahan-bahan :
100% Minyak Kelapa Dara

Dos (Cara guna)
Sapu 2 kali sehari pada kulit yang bermasalah

Harga : RM 40.00 sebotol

Kenapa Harus Membeli Dari Laman Web Ini?

 • Harga berpatutan!
 • Penghantaran PANTAS (Menggunakan Pos Laju)
 • Boleh semak status tempahan di website ini
 • Langkah yang sangat MUDAH untuk membuat tempahan

TEMPAHAN PRODUK MINYAK KELAPA DARA ASLI

LANGKAH 1: KAEDAH SERTA BUTIRAN PEMBAYARAN

Harga sebotol ialah RM 40.00. Pilih berapa botol produk Minyak Kelapa Dara Asli yang anda ingin tempah.

Semenanjung

1 botol: Harga produk + RM 6 (kos pos)

2 botol ke atas: Kos pos PERCUMA

Sabah Sarawak

1 botol: Harga produk + RM 8 (kos pos)

2 botol: Harga produk + RM 8 (kos pos)

3 botol ke atas: Kos pos PERCUMA

Lakukan pembayaran Harga Produk + Kos Pos ke salah satu akaun dibawah menggunakan kaedah Fund Transfer atau ATM Transfer atau Cash Deposit:

a) CIMB Bank: 09020091289529 atau

b) Maybank Berhad : 164052344820 atau

c) Bank Islam Malaysia Berhad: 12092020100363

Atas nama Muhamad Redza bin Ahmad Rodzi

Masukkan alamat email admin@kesihatan.info untuk rujukan bagi perbankan online.

PENTING: Pastikan anda sentiasa menyimpan rekod transaksi (resit jika cash deposit) atau print screen / pdf print butiran transaksi untuk rujukan dikemudian hari.

ARAHAN: Jika anda menggunakan Perbankan Online (Fund Transfer), COPY butiran transaksi anda untuk dikirimkan kepada kami.

LANGKAH 2: ISI BORANG PENGESAHAN BAYARAN

Pastikan anda melakukan pengesahan terhadap pembayaran anda. Anda perlu mengirimkan butiran tempahan anda serta bukti pembayaran anda kepada pihak kami untuk membolehkan kami mengesan pembelian anda dan juga menghantar produk yang ditempah.

BORANG PENGESAHAN BAYARAN

Produk yang ditempah & kuantiti

Nama anda

Alamat emel

No telefon

Alamat penghantaran

Jumlah bayaran

Bayaran dibuat ke akaun
 Maybank CIMB Bank Islam

Kaedah pembayaran
 Cash Deposit Online Banking

Tarikh pembayaran

Masa pembayaran

Bukti transaksi pembayaran

Nota tambahan (jika perlu)

P/S: Jika anda menghadapi sebarang masalah sewaktu melakukan pembayaran atau pengesahan atau mempunyai sebarang persoalan berkenaan produk diatas, jangan cemas… hantarkan pesanan anda kepada kami dan kami akan membantu anda.

 

Ikhlas,

Redza Ahmad (admin kesihatan.info)

019-3093956 | admin@kesihatan.info